Galeria Carles Taché

Frederic Amat

Barcelona, 1952
El treball d’Amat desafia una única manera de categorització. La seva obra ha estat exposada i publicada arreu del món. La seva concepció oberta de la pintura l’ha dut a integrar en el seu treball creatiu múltiples llenguatges artístics.
Ha realitzat escenografies per a dansa i teatre a partir de textos de García Lorca, Beckett, Juan Goytisolo, Koltès i Octavio Paz. Així mateix, ha dirigit i conformat els espais escènics de l’òpera El viatge a Simorgh de Sánchez Verdú i dels oratoris Oedipus Rex de Stravinsky/Cocteau i Maddalena, ai piedi di Cristo de Caldara. També ha il·lustrat diverses obres literàries. En les seves intervencions en espais arquitectònics ha desenvolupat projectes que combinen pintura, escultura i ceràmica: El Mural de les Olles, Villanurbs, Pluja de Sang o Mur d'Ulls. En la mateixa direcció plural ha expandit la pintura a l’àmbit de la cinematografia en pel·lícules com Viaje a la luna, Foc al Cántir, El Aullido, Danse Noire i Deu Dits.
Ha col·laborat amb la Galeria Carles Taché prestant el seu quadre Mumbai (2002) per a l’exposició Homenatge a l’art contemporani català.

  • Compartir Twitter Facebook